Otkrijte koji je omiljeni cvet svakog horoskopskog znaka

Tim naše dekorativne oaze vam je i ovog puta pripremio kratki vodič koji će vam pomoći prilikom odabira adekvatnog cvetnog aranžmana. U prethodnom postu (čitajte ovde) bavili smo se cvetnim bontonom, a sada vam predstavljamo nešto malo drugačije – omiljeno cveće svakog horoskopskog znaka!

VATRENI OVAN

Prvi znak zodijaka – ovan, označava početak i nezaustavljivu energiju. Zaštitni element osoba rođenih u ovom znaku je vatra a omiljena boja im je crvena. Ovnove ćete najviše obradovati ukoliko im poklonite raskošan buket crvenog cveća. Mi vam preporučujemo karanfile, aranžirane sa nekoliko stabljika ruzmarina opojnog mirisa.

Osobe rođene u znaku ovna će uživati i u intenzivno ružičastim cvetnim aranžmanima kao i u buketima u svim nijansama vatre od tamno žutih do jarko narandžastih tonova.

POUZDANI BIK

Bikove krasi odlučnost i stabilnost, ali i ogroman apetit i potreba za zadovoljstvom. Kada poklanjate cveće biku, obratite pažnju na sve detalje koji bi mogli da dodaju elemente luksuza u cvetni aranžman. Cvet koji pripadnici ovog horoskopskog znaka obožavaju je ruža u svim intenzivnim nijansama, od jarko žute pa sve do zagasito crvene. Uz buket, možete poslati i korpu ispunjenu voćem ili flašu šampanjca – uz ove detalje užitak je zagarantovan a pripadnici ovog znaka će biti oduševljeni.

OPTIMISTIČNI BLIZANAC

Osobe rođene u proleće, kada sve buja i najavljuje toplo leto su rođene u znaku blizanca. Glavna karakteristika ovih ljudi je dualnost i upravo zato su ovo osobe koje mogu biti veoma društvene, aktivne i pune pozitivne energije ali na momente veoma povučene i zaokupljene sopstvenim mislima. Važno je da imate na umu da blizanci obožavaju zelenu boju, te se trudite da kada im poklanjate cveće odaberete aranžman koji obiluje zelenilom. Idealan dar za osobe rođenu u ovom znaku je buket irisa u svetloj nijansi, koji će kod blizanaca podstaći optimistično i veselo raspoloženje.

EMOTIVNI RAK

Pripadnici ovog horoskopskog znaka su veoma empatične, inutuitivne i nežne osobe. Rakovi se najlepše osećaju kada se nalaze u udobnosti sopstvenog doma i uživaju u skladno dekorisanim prostorijama. Ukoliko osobi rođenoj u znaku raka poklonite buket mirisnog jorgovana – nećete pogrešiti i očekujte da će vam se rak na samo sebi svojstven način dugo zahvaljivati na pažnji koju ste mu pružili.

PONOSNI LAV

Sunce je zaštitni simbol osoba rođenih tokom vrelih letnjih dana. Moćan, velikodušan, kretivan i duhovit – samo su neki epiteti koji krase osobe rođene u znaku lava.

Kada poklanjate cveće lavovima uvek se prisetite njihovog zaštitnog simbola odnosno Sunca. Buket zlatnog poljskog cveća ili samo jedan suncokret dekorisan interesantnom mašnom će izmamiti osmeh lavova.

PRAKTIČNA DEVICA

Pripadnici ovog horoskopskog znaka izuzetno cene prirodu i osećaju ogromnu ljubav prema cveću. Jedna od glavnih osobina osoba rođenih u ovom znaku je pedantnost i organizovanost nakon koje usleđuje uživanje u redu i lepoti koju su sami stvorili. Devica će u buketu belih ljiljana videti savršenstvo i sa velikim uzbuđenjem će aranžirati cveće u adekvatnu vazu a zatim će ga sa oduševljenjem posmatrati u uživati u lepoti i jednostavnosti ovog belog buketa.

URAVNOTEŽENA VAGA

Vladajuća planeta vage je Venera što osobe rođene u ovom znaku čini ljubiteljima lepih stvari. Pored lepih stvari vage uživaju i u druženju, plesu i zabavi. Ukoliko želite da se udvarate osobi rođenoj u ovom horoskopskom znaku potrudite se da joj na svakodnevnom nivou poklonite neki znak pažnje. Vage uživaju u sitnicama sa porukom, te vam predlažemo da razmislite o buketu elegantnih lala uz prigodnu karticu sa romantičnom porukom.

STRASTVENA ŠKORPIJA

Škorpija je vodeni znak zodijaka, ljubitelj tamnih nijansi crvene boje i iskrenosti. Osobe rođene u ovom znaku su često nepristupačne ali iza hladne spoljašnjosti krije se čitav univerzum koji je ispunjen dubokim emocijama. Često je problem odlučiti se za adekvatan cvetni aranžman koji bi se mogao dopasti škorpiji. Savetujemo vam da se odlučite za nešto nesvakidašnje poput kaktusa ili za buket tamnih trnovitih ruža koje će biti smeštene u interesantnu vazu.

DUHOVITI STRELAC

Pripadnici ovog horskopskog znaka su izrazito duhoviti idealisti koji istrajno idu ka svom cilju. Za strelca su jednako važne estetske karakteristike cveća koje im je poklonjeno kao i njegov miris. Kada znate da je omiljena boja pripadnika ovog znaka ljubičasta, veoma je lako da donesete odluku kakvo cveće ćete im pokloniti. Predlažemo vam ljubičice ili lavandu, ili čak kombinaciju ova dva cveta u ukusno aranžiranom cvetnom aranžmanu koji možete pokloniti uz duhovitu poruku, jer će osobe rođene u znaku strelca taj gest izuzetno ceniti.

DISCIPLINOVANI JARAC

Zimska deca rođena su u znaku jarca. Njihova životna misija je potraga za stabilnošću i zbog dicipline koja ih krasi veoma su uspešni u dostizanju sigurnosti i stabilnosti na svim poljima života. Osobe rođene u ovom znaku uživaju u zemljanim tonovima, te će ih najviše obradovati cveće u neutralnim nijansama. Buket belih zumbula dekorisan rafijom je idealan izbor ukoliko poklanjate cveće osobi rođenoj u ovom horoskopskom znaku.

ORIGINALNA VODOLIJA

Vodolije su jake, emancipovane i kreativne ličnosti. Težnja za slobodom i kreiranjem sopstvenih pravila je glavna karakteristika ovog znaka. Poklonite im buket mimoza i ukusno upakovanu unikatnu vazu i dozvolite im da sami aranžiraju cveće.

ROMANTIČNE RIBE

Pripadnici ovog vodenog znaka uživaju u nežnosti i lepoti. Po prirodi su estete i cene raskoš. Ukoliko osobi rođenoj u znaku ribe poklonite veliki buket jasmina suptilno aranžiran sa raznolikim zelenim biljem, uz simpatičnu mašnu i romantičnu ljubavnu poruku – nećete je ostaviti ravnodušnom.