Vodič za uspešnu organizaciju prvog rođendana

Proslava dečjeg rođendana je divan povod za okupljanje porodice i prijatelja. Prvi rođendan je veliki dan za samog slavljenika, ali i za roditelje i bake i deke koji će zauvek pamtiti ovaj poseban dan.

Pred vama se nalazi kratak vodič koji će vam kroz nekoliko stavki ponuditi inspiraciju, ali i olakšati planiranje i organizaciju svečanosti.

TEMA PROSLAVE

Ukoliko Vas zbunjuje ideja o biranju teme proslave i ako smatrate da je tema svakako prvi rođendan pokušajte da se prisetite fotografija koje vaši prijatelji dele na društvenim mrežama sa proslava njihovih mezimaca. Primetili ste sigurno da postoji sklad između dekoracije prostora u kom se proslava održava, torte ispred koje će slavljenik, odnosno njegovi najmiliji poželeti želju, a ponekad je čak i garderoba slavljenika u skladu sa prostorom i tortom.

Odabirom teme koja najviše odgovara Vašem malom slavljeniku možete postići ovu ravnotežu među detaljima. Pustite mašti na volju i odlučite se za tematsku proslavu koja može biti inspirisana likovima iz omiljenih knjiga vašeg mališana ili životinjicama.

LOKACIJA

Pre nego što se odlučite za mesto, napravite spisak zvanica. Od broja ljudi koji će zajedno sa Vama proslaviti ovaj poseban dan zavisi koje ćete mesto odabrati za proslavu. Ukoliko slavite u letnjem periodu, razmislite o organizovanju proslave na otvorenom, u simpatičnoj bašti restorana ili sopstvenom dvorištu. Ukoliko želiti da organizujete zabavu u zatvorenom prostoru, uvek se možete odlučiti za neku od sala koja se bavi organizacijom proslava ovog tipa ili igraonicu u kojoj će i mališani uživati.

DEKORACIJA

Zlatno pravilo kod izbora dekoracije je da pravila zaista nema. Ukoliko Vam se sve dopada i niste sigurni za koju varijatnu da se odlučite, pratite temu proslave. Ne možete pogrešiti sa cvetnom dekoracijom i elegentnim cvetnim aranžmanima koji će krasiti stolove i čitavom prostoru dati određenu dozu šarma i svežine. Odličan izbor za dečije zabave je i dekoracija balonima. Mališani će uživati u šarenilu, a baloni će leteti po sali ispunjenoj dečjim smehom.

NJENO VELIČANSTVO – TORTA

Centralni deo svake proslave je torta oko koje će se vaši najmiliji okupiti i sa radošću gledati u vaše dete koje će uzbuđeno pokušavati da oduva prvu svećicu. Uskladite boju rođendanske torte sa dekorativnim elementima koji se na njoj nalaze kao i sa svećicom. Inspiraciju za dekoraciju torte možete naći u temi same proslave i budite uvereni da će lice Vašeg jednogodišnjaka obasjati osmeh dok bude posmatrao šarenilo ispred sebe.

ČUVAR USPOMENA – FOTOGRAFIJA

Svesni ste činjenice da se slavljenik neće sećati proslave svog prvog rođendana. Jedan od najboljih načina da sačuvate ovako važne trenutke od zaborava jeste fotografija. Prilikom organizacije ovakvih proslava, usled uzbuđenja, roditelji ponekad zaborave da razmišljaju o fotografisanju. Pravo rešenje za ovakvu situaciju je angažovanje profesionalnog fotografa koji će zabeležiti sve divne trenutke Vaše svečanosti. Aktuelan trend već godinama je fotografisanje ispred cvetnog zida koji možete iznajmiti za ovaj poseban dan.

CVETNIZID.COM – VAŠ OMILJENI POMOĆNIK

Ukoliko vam se nakon našeg kratkog vodiča za organizaciju proslave čini da su Vam ruke pune posla – ne očajavajte! Na našoj platformi cvetnizid.com naći ćete preglednu bazu dekoratera, cvećara i cvetnih zidova, a vrlo uskoro ćete imati priliku da se upoznate sa novim kategorijama koje se odnose na izradu pozivnica za Vašu proslavu, iznajmljivanje sale, obezbeđivanje keteringa, torti i kolača. Takođe, na našoj stranici Vas uskoro očekuje pregledan spisak zlatara, fotografa, frizera i kozmetičkih salona koji će se pobrinuti za kompletnu negu i pripremu vašeg lica i tela za svaki poseban dan koji je pred vama.